onsdag 15 februari 2012

Lucas!

Vardagen tickar på och vi är ju redan i slutet på onsdagen!
Så skönt nu när det verkar funka på dagis för Lucas. Fröknarna är jätteduktiga och vi har en riktigt bra kommunikation mellan oss. Jag går ju hemma med tillfällig föräldrapenning än så länge och finns ju nära till hands om de har frågor eller behöver ha hjälp med medicineringen.

Han får sprutor vid varje måltid och det innebär två stycken på dagis, en vid frukost och en vid lunch. Just nu håller vi på och kollar om vi ska sänka insulindosen de dagar han är på dagis eftersom det blir en annan aktivitet där. Han blir ju oftast låg någon gång på dygnet, men det åtgärdar vi alltid snabbt och kör sedan på som vanligt. Så det är lite pyssel med doseringen och vi håller ju fortfarande på att lära oss vi med!
Över det hela så går det ändå bra och han är en pigg och glad kille som aldrig har protesterat inför sin medicin, men jag önskar sååå att jag kunde ta över hans sjukdom!

Nu är det duschtajm för alla barn och sen har jag lovat dem fruktsallad och glass. Onsdagsmys strax eftersom det inte blev något speciellt igår på alla hjärtans dag!Bästa och sötaste Lucas!
6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Skönt att det fungerar bra på förskolan.
Ha en mysig kväll!
Kram

Kärleksallen sa...

Ja han är såå söt och såå duktig! Vilken kille!!! Rå om varandra lite extra ikväll nu då!
Kram

Anonym sa...

Hej,

min tjej som fikk diabetes i januar er inne i "smekmånad" - remisjonsfasen nå og vi senker og senker dosene..får dessverre lavt blodsukker litt for ofte..men vi fortsetter å senke dosene.

Ser at han får två doser/sprutor på dagis. Min tjej får långtidsinsulin-insulatard og snabb -novarapid og da slipper hun en av sprutorna (førsta måltiden)..veldigt skønt att det funkar..en så lenge iaf.

Lykke til vidare...

Anonym sa...

Duktiga Lucas!!!
Ha en bra dag!
Kram/Camilla

Anna S sa...

Vad skönt att det funkar så bra!!
Duktiga Lucas!

Fint skrivbord han sitter vid :).
Kram

Erika sa...

Vilken duktig kille! Skönt att det fungerar bra på förskolan. Kram!!