Sitter faktiskt just nu och mumsar på en bit...!
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
100 gr smör
3 msk socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
ca 400 gr rabarber
0.5 liter skivade jordgubbar
1.5 dl socker
1.5 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med jordgubbarna, sockret och potatismjölet,
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
5. Servera med vaniljsås, glass eller grädde!
3 kommentarer:
Den smakade ljuvligt! Tack en än gång! =) //Frida
Åh vad är detta för smaskigt Must try!
Härligt med sommar och fika-dagar hmmm gäller att ta en extra runda :)
Kraam P
Ja, tänk det blir alltid för lite smul! Denna ska jag prova! :)
Kraam!
Skicka en kommentar