tisdag 14 juni 2011

Sommarens godaste paj?

Fick idag besök av fina gravida Frida och bestämde mig för att baka en smulpaj. Hade både rabarber och jordgubbar i kylskåpet som behövdes användas innan de blev dåliga, så jag googlade och hittade detta recept från Monika Ahlberg. Superduper god paj som absolut kommer att göras här hemma många fler gånger! Jag gjorde dock dubbel sats av själva smuldegen, tyckte att det blev så lite.
Sitter faktiskt just nu och mumsar på en bit...!

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

100 gr smör
3 msk socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn

Fyllning:
ca 400 gr rabarber
0.5 liter skivade jordgubbar
1.5 dl socker
1.5 msk potatismjöl

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med jordgubbarna, sockret och potatismjölet,
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
5. Servera med vaniljsås, glass eller grädde!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Den smakade ljuvligt! Tack en än gång! =) //Frida

♥ Camilla ♥ sa...

Smuldegspaj är supergott. Gjorde en rabarberpaj ett av barnens kalas senast...mums!!!

Kram Camilla

pillan sa...

Åh vad är detta för smaskigt Must try!
Härligt med sommar och fika-dagar hmmm gäller att ta en extra runda :)

Kraam P

Malena sa...

Ja, tänk det blir alltid för lite smul! Denna ska jag prova! :)

Kraam!