söndag 22 mars 2009

Smarrigt recept




Tänkte dela med mig av ett recept på en mycket god kaka som jag gjorde igår kväll. Vi delade den med goa vänner igår och den åts även idag när svärföräldrarna kom på besök och det finns kvar en stor bit tills imorgon med! Trevlig kväll!
Kram Veronica




Hallonkaka med kardemummakrisp
ca 18 bitar

Smet:
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Kardemummakrisp:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
75 g smör

Garnering:
4 dl hallon
2 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna till krispet och ställ kallt.
Smält smöret och dra av från värmen. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner de torra
ingredienserna och tillsätt smör/mjölken.
Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, ca 22 x 32 cm.
Blanda hallonen med potatismjölet.
Strö hallon och krispsmulor över kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min.

Ät och njut!


4 kommentarer:

Sand mellan tårna sa...

Den var sååååå ljuvligt god... kanske man kan vara med på den där sista biten imorgon..... mamma hade gjort äppelpaj med vaniljsås idag... fika är verkligen en av livets små goda ting.

Kram din vän Linda

Jenny sa...

Hej Veronica!
Den kakan ser jättesmarrig ut!
Tack för receptet:)

Ha en bra kommande vecka,
kram Jenny

StrandviksVillan sa...

Tack för receptet, tror absolut jag ska pröva på, får nämligen gäster imorgon!

Sand mellan tårna sa...

ja, det är ju inte bara söners garderober som har viss likhet.... vill ha den där rutiga blusen NUUUUU!!!!