måndag 19 april 2010

Aj, aj...

Har fått en spricka på ena bröstvårtan, satan i gatan vad det gör ont!

Jag smörjer och luftar och använder amningsnapp och fixar med det stackars bröstet, men sprickan vill inte riktigt läka ihop...
Nästa amning är det dags för just DET bröstet... gahhh!

Husmorstips någon??? Eller har någon en dunderkur på lut???

6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Jag fick också en spricka när jag ammade vår dotter. Gjorde precis som du, men det ville inte hjälpa. Det visade sig sedan att jag höll henne fel, hon låg för långt åt ena hållet, så hon drog i bröstvårtan varje gång. Vet inte om det är samma för dig, men kanske värt att kolla!?:)
Gör ju så skit ont det där!
Kram

Kärleksallen sa...

Jag har hört att aloe vera gelly ska var en riktig dunderkur för onda bröstvårtor vid just amning. Den är ju inte farlig heller...alltså den är ätbar för bebisen. Prova... du får berätta för mig sen om det hjälpte :-)
Kram Johanna

Anonym sa...

Nej tyvärr... Hade samma problem men jag minns inte hur jag löste det. Smörjde mycket (både med salvor och bröstmjölk)och gick omkring barbröstad hemma har jag för mig! Såg väl lagom galet ut :O

Tycker synd om dig, det gör så himla ont!

Sofia

Syster Yster sa...

Stackars dig..som någon där uppe sa så är ofta taget om bröstet roten till sår/srickor. Tänk så här "centrera" ofta ammar omföderskor med barnets huvud på underarmen, om du gör det lägg honom på en kudde framför dig se till att han ligger supernära, mage mot mage.Bröstvårtan skall peka mot hans överläpp innan han gapar. Kolla på bröstvårtan efter amning, om den pekar åt ena hållet så justerar du motsatt nästa gång. Är den tillplattad försök få honom att gapa större och komma närmare även om plastnappen (du kan sätta ett finger på hakan om han gapar lite då öppnar de upp lättare). Du kan ju oxå avlasta ett par dagar med att pumpa lite då och då på det bröstet så det hinner läka. Förr klämde man ut cironsaft över bröstvårtan men hujamej vad det måste göra ont.
Många kramar
Anette

Maja sa...

Instämmer med ovanstående. Har haft samma problem. Min trea tog bröstet snett så det gjorde fruktansvärt ont. Plåga varje amning, men med hjälp lite assistans från bvc, amningsnapp och oriflames Tender Care så fick vi till det ;) Ammade i 7 månader faktiskt i alla fall. Trodde jag inte i början att jag skulle orka. Lycka till!

Anna Söderberg sa...

Usch din stackare!
Hoppas sprickan har läkt ihop vid det här laget!!

Kul att ni fått så mycket fina presenter! Alltid välkommet :)

Kram