Fick idag besök av fina gravida Frida och bestämde mig för att baka en smulpaj. Hade både rabarber och jordgubbar i kylskåpet som behövdes användas innan de blev dåliga, så jag googlade och hittade detta recept från Monika Ahlberg. Superduper god paj som absolut kommer att göras här hemma många fler gånger! Jag gjorde dock dubbel sats av själva smuldegen, tyckte att det blev så lite.
Sitter faktiskt just nu och mumsar på en bit...!
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
100 gr smör
3 msk socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
ca 400 gr rabarber
0.5 liter skivade jordgubbar
1.5 dl socker
1.5 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med jordgubbarna, sockret och potatismjölet,
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
5. Servera med vaniljsås, glass eller grädde!
3 kommentarer:
Den smakade ljuvligt! Tack en än gång! =) //Frida
Åh vad är detta för smaskigt Must try!
Härligt med sommar och fika-dagar hmmm gäller att ta en extra runda :)
Kraam P
Ja, tänk det blir alltid för lite smul! Denna ska jag prova! :)
Kraam!
Skicka en kommentar