tisdag 13 november 2012

Recept

Bjussar här på två recept! Det ena är ett kanonrecept på muffins som man kan variera i oändlighet med olika smaksättningar. Jag gör oftast med hallon och till julen så smaksätter jag med lite pepparkakskryddor. De blir höga och fina och måste nog användas ihop med en muffinsplåt!

Det andra är middagen vi åt i lördags när vi hade trevliga gäster på besök. Smördegsinbakad fläskfilé med vitlöksost som är väääldigt gott ihop med potatisgratäng och kanske lite vitlökssmör eller en rödvinssås!

Nu kör vi kväller med tillhörande soffhäng. Puss!



 
Muffins!
 
4 dl mjöl, 2 dl socker, 1 tsk salt, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker blandas ihop i en bunke.
Smält 25 gr margarin eller smör och häll i det i mjölblandningen.
Vispa ihop 1 ägg med 1 ½ dl mjölk.
Rör ner mjölkblandningen i smeten.
Fördela smeten i 12 formar som står i en muffinsplåt.
Tryck ner lite hallon i varje muffin och grädda i ca 12- 15 min i 225 grader!
 
 
Inbakad fläskfilé!
 
Putsa fläskfilén och stek den runt om så den får lite fin yta.
Krydda med salt, peppar och lite grillkrydda.
Låt svalna och skär sedan ett snitt läng med hela filén.
Smeta på rikligt med typ Cantadou vitlöksost.
Rulla ut smördegen. (En sån som man köper på rulle.)
Lägg på filén, vik över smördegen och lägg den i en ugnsform.
Pensla med ett uppvispat ägg och sedan skjuts in i ugnen.
Grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter eller tills smördegen har fått fin färg!
 
 
 
 

2 kommentarer:

pillan sa...

Älskar nya recept, så Tack sweetie!

Kram P

Anonym sa...

Tack! Hoppas jag lyckas nu oxå!
Kram /Frida.