torsdag 20 september 2012

Recept!


Torsdagkväll redan och efter middagen så drog vi igång med att riva ut delar av köket. Peter är ledig imorgon och sedan ska vi försöka få så mycket som möjligt gjort i helgen varvat med jobb för mig och fotboll för killarna.
På allmän begäran så kommer nu receptet på den supergoda oxfilé pastan som jag gjorde förra fredagen! Perfekt fredagsmiddag!



Min oxfilé pasta!

1. Putsa och strimla ca 300 gram oxfilé och stek i olivolja. Salta och peppra.

2. Lägg i strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantareller eller champinjoner.
 
3. Häll på 4 dl grädde och 2-3 msk av Bongs Touch of taste oxfond med rödvin. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat.

5. Red av såsen med lite maizena utblandat med mjölk. Låt såsen puttra ytterligare i ca 4 minuter.

6. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med valfri kokt pasta, riv mycket parmesan över drick gärna ett gott rödvin till!








1 kommentar:

Anonym sa...

Tack! Det låter gott, ska testas i helgen.

Mvh/Pernilla