måndag 28 februari 2011

Måndagkväll hos oss

Måndagkväll redan och den här dagen har rusat iväg fort! Killarna var tillbaka i skolan efter sportlovet förrutom Victor som var hemma idag. Han vaknade med magont och jag blev rädd att magsjukan var tillbaka... men det var falskt alarm som tur var.

På eftermiddagen hade vi en fika/lekdejt med goa C och hennes två barn som är jämnåriga med Lucas och Isac. Alltid lika trevligt att träffa dom!

Och Isac skulle ju bli 11 månader den 29:e, men det är ju bara 28 dagar i februari så vi har firat och sagt att han har sin månadsdag idag istället. Snart 1 år och det händer så mycket med honom nu! Han är ju så duktig och släpper taget och går några steg mellan oss eller olika möbler, lillskrutten! Kanske att han går vid ettårsdagen... !


söndag 27 februari 2011

Nä, nu tar jag en fikapaus!

Har nu sprungit omkring med en massa tvätt-plock-fix-uppackning av Ikeapåsar till bästa Digilistan på P3 ett tag, så nu jag tar en välbehövlig kaffe och två chokladbitar!

De stora killarna är på skridskobanan och Peter tog en prommis med de små för att jag skulle få något gjort. Är inte så lätt annars med en liten skrutt som hänger runt mina ben för det mesta.
Tog ett exemplar av HM magazine inne på butiken i fredags och bara omslaget är ju helt underbart! Superfina somriga bilder med kanonfina kläder, så snacka om att man får vårkänslor!

Söndagen fortsätter med ett besök hos kära svärföräldrarna och senare ikväll ska vi ta och se en någon bra film. Precis som det ska vara på en söndag!









Underbar inspiration!


fredag 25 februari 2011

HOME

Äntligen hemma och nu börjar fredagsmyset!



Hej fredag!

Och hej Ikea! Vi ska nu ta en efterlängtad tripp till det stora blå-gula varuhuset för lite påfyllning av ljus. Och förmodligen så ramlar det ner lite annat också i kundvagnen...
Dagens blev en ny skön kofta med tillhörande skärp från HM, t-shirt Vero moda och jeans från Lindex!

Ha en toppenfredag!








torsdag 24 februari 2011

En väldigt god kaka...


Den här smarriga kakan tar slut väldigt fort här hemma... Enkel och underbar!


Sylviakaka
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Ägg och socker vispas poröst. Övriga ingredienser rörs ned i äggsmeten.
Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i botten av ugnen i ca 30 minuter.

100 gr smör
1 dl socker
1 äggula

Blanda ihop i en kastrull och kokas ihop. Smaksätt med 2 tsk vaniljsocker. Dela kakan och fördela halva krämen mellan och halva ovanpå kakan. Strö strössel eller kokos över.

Ät och njut!





Torsdagens

Torsdag eftermiddag och jag och Isac har varit på barntimmarna och hängt med en massa härliga mammor och barn. Han var helt slut när vi kom hem och nu sover han sött. Peter och de andra killarna for iväg till simhallen på fm och de har precis kommit hem, trötta men glada!

Sitter nu och väntar på en av världens godaste kakor som står i ugnen och gräddas, tänkte lägga ut receptet senare. Vi inväntar nämligen fikagäster nu, mysiga Malin med sina pojkar kommer när som helst!



Dagens tunika från Gina tricot!




onsdag 23 februari 2011

Lillördag

Lillprinsen är lite piggare idag och har inte varit varm, skönt! Men tidigt imorse var han inte populär här hemma...
Vaknade vid halv fem och gnällde rejält. Sen somnade han om och vaknade och gnällde var femte minut! Peter låg och höll för öronen och Filip gick upp och stängde dörren till sitt rum, så jag gav upp vid halv 6. Jag och Isse satt i soffan och halv slumrade framför tv:n tills de andra kom upp vid sjutiden. Gissa om jag kommer att slockna tidigt ikväll!

Isac har ju tagit igen sin sömn på fm då han sov två och en halv timme! Jag kunde inte gå och lägga mig då, men jag fick lite gjort här hemma i alla fall.
Nu har jag fått i mig lunch som bestod av rester från igår, köttfärsbiffar med mozzarellaost, pasta, vitlökssmör och god sallad. Isac matvägrar dock, men välling går ner!
Vi ska ta en prommis och hämta hem Lucas från dagis och jag känner att vi båda behöver frisk luft!




Stars and stripes! Jag i randig topp från Only och kjol från HM.
Isac i body och byxor från Lindex (gammalt efter Lucas)!



God lunch!




tisdag 22 februari 2011

Småtrött tisdag...

Har en liten ynklig och varm Isac just nu i min famn... Kombon med feber, snorig näsa, dregglig haka och väldigt många nerbajsade blöjor är nog nya bissingar misstänker jag. Gud, ungen spottar ju fram tänder hela tiden!
Efter en gnällig natt så känner jag mig lite småtrött kan jag säga, men thank god for coffee!
Victor, Sebban och Filip är idag i sporthallen för diverse aktiviteter och Lucas är på dagis, så jag och Isse kan bara sitta i soffan och mysa ett par timmar till.
Nu mer kaffe till mamman!






Dagens sköna, men snygga tunika kommer från Gina tricot!
( Åh, så lååång jag ser ut i den här vinkeln, kul för mig som bara är 152 cm lång, hi hi!)




måndag 21 februari 2011

En fikapaus för chauffören!

God eftermiddag kära bloggisar och hoppas att ni har det bra i vårsolen! Även att det är 5 minusgrader ute så känns det ju att våren är på gång. Ljusare kvällar och en sol som faktiskt värmer en aning ger mig energi!

Killarna har nu sportlov och vi har startat veckan med en massa aktiviteter som föräldraföreningen här ordnar varje år. Jag har i princip kört skyttetrafik med hämtningar och lämningar nu under dagen, men äntligen har jag och småkillarna en fikastund innan vi ska iväg igen. Men det är faktiskt bara idag som det blir ett sådant här flängande så det är helt ok!




Rester av helgens smulpaj satt fint i magen!





Traktor-race på bordet!





fredag 18 februari 2011

Soffhäng!

Fredagkväll och det är soffhäng framför Let´s dance. Nötter, choklad och julmust(!) på bordet och varma filten över mina ben, lovely!

Vi spenderade i alla fall dagen med att åka till Kista och kolla in Äntligen hemmamässan, men det var mest badtunnor, fönster, verktyg och övrigt byggmaterial. Ganska ointressant för oss just nu, så vi gick in i Kistagallerian och käkade en sen lunch innan hemfärd.
Nu ska jag snart ut i en iskall bil och hämta hem Victor som har varit på disco. Brrr, jag som har det så varmt och gott under min pälsfilt... men vad gör man inte för sina älsklingar!


Ps: Jag hade mina fjärilar tillbaka en kort stund i går, men lyckades tydligen fippla bort dom igen... förhoppningsvis så får jag ordning på bloggen i helgen!












torsdag 17 februari 2011

Blir tokig snart!

Varför skulle jag börja trixa med bloggen? Har suttit och fixat lite med headern ikväll, men är inte riktigt nöjd. Som ni ser har jag ju fått tillbaks fjärilarna i alla fall...
Men det får vara så här ett litet tag till jag har fått hjälp med designen.

Nu är det verkligen dags för mig att gå i säng. Imorgon är Peter ledig och vi ska ut på en liten tripp med småkillarna och min mamma!

Sweet dreams!












onsdag 16 februari 2011

Vinnaren är korad!






Stort grattis till Annelie. M som valde detta fina halsband! Mailar dig snarast!
Tack till alla andra som har deltagit i tävlingen och stort tack till Creative Lounge för samarbetet!





tisdag 15 februari 2011

Vad har jag gjort???

Försökte trixa lite med bloggdesignen... skulle nog inte gjort det för jag får inte tillbaka min gamla hemgjorda design!
Måste be någon om hjälp snarast. Ni får hålla till godo med denna så länge.

♥♥♥

måndag 14 februari 2011

Välkommen kalla måndag!

Kylan har slagit till igen och vi har runt 20 minusgrader nu. Men solen skiner och ger mig en massa energi!
Alla hjärtans dag idag och det blir inget större firande här hemma. Min älskling ska jobba över så vi tar en mysig fika med något extra gott i kväll istället. Jag och småkillarna ska nu fara in till stan för att träffa min mamma och lillasyster för en liten fikadejt!

Happy valentine´s day!

Ps: Glöm inte min tävling som pågår tom i morgon!





söndag 13 februari 2011

Sköna söndag

Här har vi haft en riktig slapparsöndag och det har varit gudomligt skönt!
Hade i alla fall det trevligt igår med ett gäng tjejer över en trerättersmeny och som sen avslutades med lite rolig singstar!
Ska nu ta och titta på bidragen från gårdagens Mello med en stor latte och lite överblivet lördagsgodis. Efter middagen smiter jag hemifrån igen då jag ska iväg på ett Me & I party. Hoppas på att hitta något fint och vårigt till småkillarna!


Ha en fortsatt skön söndag!


Storebror och lillebror busar i soffan!



Oops, någon mer var visst godissugen!

lördag 12 februari 2011

Nu drar jag!

Kvällens blåsa är ett fynd från Bik bok som kostade 50kr!!!
Nu lämnar jag man och barn och ska förhoppningsvis ha en supertrevlig kväll!
Tjingeling!









Eftermiddagsfika!

Vi tillbringar lördagen med storhandling och ett besök på fiket! Senare ska jag hem på piffa till mig för jag ska på tjejmiddag. Jisses, vad det var länge sedan... Behöver komma iväg och göra något kul känner jag!
Kram!









fredag 11 februari 2011

Freeedag!

Fredagen är här och den har startat med en riktig snöstorm! Det började redan i går kväll men nu verkar det lugna ner sig och solen tittar faktiskt fram!
Jag, Lucas och Isac är nu på väg till C och hennes två goa ungar, längtar efter kaffe!

Ha en skön fredag!

onsdag 9 februari 2011

Mitt-i-veckan

Onsdagen är här och peppar, peppar, än så länge verkar jag och Sebban ha klarat oss från magsjukan! De andra är friska, pigga och tillbaka i skolan. Skönt som tusan!
Isac sov en lång stund nu på förmiddagen och jag passade på att göra ingenting... Tog en lång frukost med datorn i knäet framför tv:n och bara slappade. Underbart att få göra det lite då och då!

Ramlade över till Ellos och hittade då ett par nya rosa gummistövlar och ett par ursnygga sandaletter! Lite dyrare var båda paren, men med 40% rabatt på stövlarna och 50% på sandaletterna blev det helt okej priser. Gillar Ellos då man ständigt har någon form av rabatt!

Nu dags för lunch och sen ut i solen för att hämta hem Lucas från dagis!











tisdag 8 februari 2011

Jag har nog klarat mig...

... törs knappt skriva det, men det enda jag känner är att jag är lite bubblig i magen.
Inget illamående och ingen magknip och Sebastian har inte drabbats än heller. Jag springer och frågar honom säkert hundra gånger om dagen om han inte känner något konstigt, men han verkar vara som vanligt ...
Filip och Victor är hemma idag också, men de har fått tillbaka aptiten i alla fall och är bara hemma för att de fortfarande var lite trötta. Håller tummarna nu på att är över!
Isac sover nu och jag dricker chai-te och sitter i soffan med datorn i knäet. Tipsar också om den suveräna laptopkudden som skyddar benen mot en varm laptop. En hård skiva på översidan och mjuk och skön på undersidan.
Finns på Ikea för 149:-!









Kanonbra laptopkudde från Ikea!






söndag 6 februari 2011

Blä...

Sent i fredagskväll började Lucas att spy...
Nu är han pigg och kry, men i eftermiddags började Peter må illa och i tät följd var det dags för Isac, Filip och Victor.
Har äntligen satt mig i soffan och pustar ut och alla andra sover. Måtte det vara över nu! Nu bara väntar jag och Sebastian på eländet...
Fy f-n, rent ut sagt!!!





lördag 5 februari 2011

Är ni laddade?

Snart smäller det och vi sitter bänkade!
Önskar alla en superhärlig kväll!








fredag 4 februari 2011

Biofredag

Freeedagen är här! Vi tänkte inviga helgen med att gå på bio efter att killarna slutat i skolan. Jag och de 4 "stora" barnen har bokat biljetter till Trassel inne i Uppsala och under tiden får Peter och Isac roa sig med annat. Middagen kommer förmodligen att ätas på Mc Donalds som killarna älskar! Lite extra mys denna fredag alltså!

Dagens är jeansleggings från Lindex, favoritspetslinne HM och en ny tunika som är en godbit från Gina tricot, härligt blommig och vårfräsch!

Har nyss fått i mig favoritfrukosten, fredagsblommorna står på bordet, och nu inväntar vi fikagäster!

Glad fredag på er!













torsdag 3 februari 2011

I love thursdays

Jag gillar torsdagar! Nystädat hem, ett välfyllt kylskåp och ett slags pirr i kroppen. Snart är helgen här!

Isac har i alla fall varit piggare och gladare idag och vi gick en sväng till barntimmarna där han lekte och röjde runt med de andra barnen. Torsdagen fortsatte med helghandling, barngymnastik för Lucas och fotbollsträning för Victor. Fullt upp, men nu äntligen så är alla barnen i säng och vi softar i soffan!





Busungen som var piggare idag!




onsdag 2 februari 2011

Gnälligt värre...

Sitter här med en ynklig skrutt som inte har det lätt just nu. Fler tänder på gång...
Har inte fått något gjort idag då Isse inte viker en tum ifrån min sida, men det är bara att gilla läget. Solen strålar och jag hör att det droppar från altantaket så vi tar en prommis snart och hämtar hem Lucas!















tisdag 1 februari 2011

Tävla om valfritt smycke från Pearls for girls!






Bloggen fyller 2 år och jag vill fira med en liten tävling! I ett samarbete med de underbara tjejerna på Creative Lounge så har jag fått möjligheten att lotta ut ett valfritt smycke från Pearls for Girls!

Delta enkelt i tävlingen genom att:
* Gå in på Creative Lounges hemsida och kolla runt bland deras Pearls for girls sortiment!

* Lämna en kommentar om vilket smycke du skulle vilja vinna och om du har en blogg så får du gärna länka! Glöm inte att lämna din mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner!

* Gilla Creative Lounge på Facebook eller gå in på deras hemsida och signa upp till deras nyhetsbrev!

Tävlingen pågår tom den 15:e februari och jag önskar alla ett stort lycka till!



Några av mina favoriter!